Vergoedingen

Via de belasting

Particulieren kunnen de kosten voor het Vrouw-voel-je-vrij-Programma inclusief BTW bij de belasting als scholingskosten aftrekken. Zowel particulieren, werkgevers als zelfstandig ondernemers kunnen 30% tot 50% van deze kosten terug krijgen van de belastingdienst door middel van de aangifte van inkomstenbelasting. Het coachingstraject moet dan wel als doel hebben je kennis of vaardigheden te vergroten of te verbeteren om bij te dragen aan het verkrijgen of behouden van inkomen uit arbeid. Werkgevers kunnen vrijstelling krijgen wanneer het traject onder loopbaancoaching valt. Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten als zakelijke kosten opvoeren. Neem voor meer informatie contact op met de belastingdienst.

Via je werkgever

Vraag eens aan je werkgever wat voor mogelijkheden er zijn voor vergoeding van het Vrouw-voel-je-vrij-Programma, indien het resultaat van dit programma ook zal bijdragen aan jouw beter functioneren in je werk (werkgerelateerde hulpvragen).
In een aantal CAO’s staat zelfs dat de werkgever verplicht is om een opleidingsbudget per medewerker te reserveren. Veel trainingen die door werkgevers vergoed worden zijn veel prijziger dan dit coachingstraject bij Sharon Astro Coaching. Daarnaast is dit een traject, dat zeer persoonlijk wordt afgestemd op jou, waardoor je een veel sneller, effectiever en duurzamer resultaat zult ervaren.

 

Via de Arbo-dienst van je bedrijf

Wil je dit programma doen in verband met stress, burn-out en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim, overleg dan eens met je bedrijfsarts en met je leidinggevende of personeelszaken. Na overleg met de bedrijfsarts zijn veel werkgevers wel bereid om de kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

 

 

Disclaimer

Let op! Aan bovenstaande informatie over vergoedingen kunnen geen rechten worden ontleend. Laat je altijd eerst goed informeren door de belastingdienst, je zorgverzekeraar en/of je werkgever.

Algemene Voorwaarden

Download hier de Algemene Voorwaarden van Sharon Astro Coaching.

 

 

 

 

Bewaren